top of page

REFURNITURE PROJECTEN

Der Grüne Punkt, Keulen-DE
Projecten | Curvy stoelen en Cobra barkrukken van 100% gerecycled kunststof

Der Grüne Punkt, Keulen-DE

 

Der Grüne Punkt (DE) is een pionier in circulaire activiteiten en wereldwijd de eerste organisatie die, naast het afval ophaalsysteem van de overheid, afval inzamelt. Al ca. 30 jaar (sinds 1991) houdt Der Grüne Punkt zich gericht bezig met retournamesystemen en het verwerken van retourstromen tot grondstoffen. Der Grüne Punkt is inmiddels een toonaangevende leverancier van terugnamesystemen.

RESULTAAT

Der Grüne Punkt heeft nieuwe stoelen met 100% gerecycleerde zitting en rugleuning. Hiermee is het gebruik van primaire grondstoffen geminimaliseerd.

 

BESPARING

Daarnaast is de totale besparing op CO2 uitstoot voor dit project, ten opzichte van nieuwe stoelen met standaard kunststof zittingen en rugleuningen: ca.1340 Kg CO2.

Projecten | Curvy stoelen en Cobra barkrukken van 100% gerecycled kunststof
Projecten | Curvy stoelen en Cobra barkrukken van 100% gerecycled kunststof

Tot voor kort was het onmogelijk om algemeen kunststof huisafval te upgraden naar hoogwaardige producten zoals een stoelzitting en rugleuning. Met het innovatieve verwerkingsproces van Der Grüne Punkt is dit wél mogelijk. En deze producten zijn vanzelfsprekend ook weer 100% recyclebaar.

 

Casala is klant van Der Grüne Punkt voor gerecyclede kunststof onderdelen. Zij vroegen ons of we in staat waren om stoelen te leveren met een zitting en rugleuning op basis van hun nieuwe hoogwaardig gerecycleerde kunststof granulaat. Deze uitdaging zijn wij graag aangegaan. Na de nodige kwaliteitstesten en proeven op verwerkbaarheid in ons productieproces, zijn er 335 zitplaatsen geproduceerd. De kunststof delen zijn verwerkt in Curvy stoelen, Cobra stoelen en Cobra barkrukken.

Grote Kerk Naarden, Naarden-NL
Projecten | refurbished projectmeubilair bij Grote Kerk Naarden

Grote Kerk, Naarden-NL

 

De Grote Kerk in Naarden (NL) heeft in 2017 haar Casala Curvy stoelen na 15 jaar gebruik vervangen. De gestoffeerde zittingen waren na langdurig en veelvuldig gebruik versleten. Daarnaast vertoonden ook de kunststof rugleuningen gebruikssporen door het veelvuldig op- en afstapelen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij de Grote Kerk. Na een zorgvuldige selectie op zitcomfort, uitstraling, hanteringsgemak én duurzaamheid werd opnieuw voor de Curvy stoelen van Casala gekozen.

Projecten | refurbished projectmeubilair bij Grote Kerk Naarden

De 850 nieuwe Curvy stoelen, deze keer uitgevoerd met PEFC® gecertificeerde houten rugleuning, zijn onder Circulaire Garantie geleverd. Hiermee worden ze na hun gebruikscyclus tegen een gegarandeerde contante waarde teruggenomen en via ons ReFurniture assortiment ingezet in nieuwe projecten.

 

De bestaande 800 Curvy stoelen zijn retour genomen en na refurbishment uitgeleverd in nieuwe projecten, waaronder De Goede Doelen Loterijen in Amsterdam.

RESULTAAT

Door refurbishment zijn letterlijk “zo goed als nieuwe” stoelen met 5 jaar garantie bij De Goede Doelen Loterijen geleverd.

 

BESPARING

De totale besparing op CO2 uitstoot ten opzichte van nieuw geproduceerde stoelen: ca. 1.438 Kg CO2.

De Goede Doelen Loterijen, Amsterdam-NL

 

De Goede Doelen Loterijen zijn eind 2018 verhuisd naar een compleet gerenoveerd pand aan de Amsterdamse Zuidas. Alle eco-, milieu- en energiemaatregelen die genomen zijn, hebben geresulteerd in een BREEAM Outstanding certificering voor het duurzame ontwerp, bouwproces en bedrijfsvoering van het pand.

Projecten | refurbished projectmeubilair bij De Goede Doelen Loterijen

Casala leverde 141 refurbished Curvy stoelen voor het auditorium. De “stoelen met ervaring” werden na 15 jaar teruggenomen van de Grote Kerk Naarden. De bestaande stoelen met kunststof rug zijn compleet gedemonteerd. De constructie is gecontroleerd en waar nodig verbeterd, de zitting en rugleuning zijn gestoffeerd met een stof uit gerecycled garen en vervolgens weer gemonteerd. Het chromen onderstel is schoongemaakt en voorzien van nieuwe glijders. De oude vloerglijders die niet meer gebruikt konden worden, zijn gerecycled. Het gehele proces is uitgevoerd met een minimum gebruik aan nieuwe grondstoffen, maar een maximum aan gerecyclede materialen.

De Goede Doelen Loteijen, Amsterdam-NL
casala-gemeente-hengelo-nl-7.jpg

Gemeente Hengelo, Hengelo-NL

 

De Gemeente Hengelo wil zoveel mogelijk circulair meubilair in haar gebouwen toepassen.

Men had circa 700 multifunctionele stoelen nodig. Casala heeft als basis voor het grootste deel de 15 jaar oude Curvy stoelen ingezet, afkomstig uit de Grote Kerk Naarden. Via ReFurniture zijn deze stoelen in onze productielocatie geheel naar wens van de klant gerefurbished en geleverd aan Gemeente Hengelo.

 

Van de oude stoelen zijn vrijwel alle onderdelen hergebruikt. De stoelen hadden een kunststof rug, gestoffeerde zitting en verchroomd onderstel. Wij hebben deze hergebruikt door ze te stofferen met een 100% gerecyclede stof. Het originele frame is verstevigd naar de laatste normen en, omdat de kwaliteit van het chroom na 15 jaar intensief gebruik nog goed was, zonder verdere coating opnieuw gebruikt. De vloerglijders zijn vervangen voor nieuwe. De oude vloerglijders die niet meer gebruikt konden worden, zijn gerecycled.

RESULTAAT

Door refurbishment met een minimum aan nieuwe grondstoffen, maar een maximum aan gerecyclede onderdelen en materialen zijn circa 700 kwalitatief goede stoelen met 5 jaar garantie bij Gemeente Hengelo geleverd.

 

BESPARING
De totale besparing van CO2 uitstoot ten opzichte van nieuw geproduceerde stoelen is circa 7.140 Kg CO2.

Gemeente Hengelo, Hengelo-NL
casala-verbond-van-verzekeraars-den-hagu

RESULTAAT

Door refurbishment konden 120 kwalitatief goede stoelen met 5 jaar garantie bij het Verbond van verzekeraars worden geleverd.

 

BESPARING

De totale besparing op CO2 uitstoot ten opzichte van nieuw geproduceerde stoelen: ca. 1.248 Kg CO2.

Verbond van Verzekeraars, Den Haag-NL

 

Het Verbond van Verzekeraars had 120 comfortabele vergaderstoelen nodig. Zij wilden graag stoelen met een circulair karakter of met een minimale impact op de wereld. Intussen waren er uit het Diakonissenkrankenhaus in Mannheim (DE) 400 Feniks stoelen door Casala teruggenomen. De 4-poots stoel zag er volledig afgeleefd uit met een uitgebeten houten zitting en rug door het gebruik van agressief schoonmaakmiddel.

 

De stoelen werden volledig uit elkaar gehaald, waarbij de bestaande rugleuningen en zittingen voorzien werden van een schuimlaag en overtrokken met een 100% gerecyclede stof. Het frame werd schoongemaakt en geëpoxeerd. Het geheel werd opnieuw gemonteerd en voorzien van nieuwe vloerglijders. De stapelbescherming onder de zitting werd hergebruikt. De oude vloerglijders die niet meer gebruikt konden worden, zijn gerecycled. Het gebruik van nieuwe grondstoffen is tijdens het gehele proces geminimaliseerd en bij de productie is een maximum aan gerecyclede materialen gebruikt. 

Refurbished Feniks stoel after ReFurniture
Refurbished Feniks stoel before ReFurniture

AFTER REFURNITURE

BEFORE REFURNITURE

Verbond van Verzekeraars, Den Haag-NL
leisure-johan-cruijff-arena-amsterdam-nl

Johan Cruijff ArenA, Amsterdam-NL

 

In de Johan Cruijff ArenA staan in het congrescentrum 350 stoelen van een andere meubelfabrikant. De stoelen waren door gebruik, stapelen zonder stapelbescherming en transport zwaar beschadigd. Vloerglijders ontbraken en zitkuipen waren los van het frame gekomen. Deze stoelen waren feitelijk niet bruikbaar meer.

 

De stoelen met kunststof schaal werden compleet gedemonteerd, de constructie gecheckt en verbeterd, met een stof uit gerecycled garen gestoffeerd en opnieuw gemonteerd. Het onderstel werd schoongemaakt en voorzien van nieuwe glijders.

RESULTAAT

Door refurbishment, met een minimum gebruik aan nieuwe grondstoffen, kregen de bestaande stoelen een verlengde gebruiksduur bij dezelfde eigenaar. De stoelen werden gered van de afvalfase en productie van nieuwe stoelen werd voorkomen.

 

BESPARING

De totale besparing op CO2 uitstoot ten opzichte van nieuw geproduceerde stoelen: ca. 2.870 Kg CO2.

Johan Cruijff ArenA, Amsterdam-NL
bottom of page